Sæt gulvene flot i stand med en gulvslibning

Er det efterhånden ved at være på tide med en renovering af boligen? Så bør du gå strategisk til værks.

Det er en rigtig god idé på forhånd at planlægge hvad der skal ske hvornår i forbindelse med en istandsættelse. På den måde kan du få det maksimale ud af håndværkernes tid, og dermed spare såvel mandetimer som penge.

Derfor bør du overveje hvilke tiltag som skal udføres – og i hvilken rækkefølge. Og i denne forbindelse bør du endelig ikke glemme dine trægulve.

Hvorfor skal jeg lade trægulvene renovere?

Måske tænker du ikke så meget over gulvenes stand – og du har sandsynligvis ikke lagt mærke til hvor slidte de er blevet gennem årene. Men trægulve er faktisk temmelig sarte og modtagelse over for dagligdags slid. Især hvis de er behandlet med et af de ikke forseglende materialer som er særdeles populære i forbindelse med overflade behandling af gulve, nemlig olie eller sæbe.

I modsætning til lak, fernis eller maling forsegler disse materialer ikke træværkets overflade hvorved der ydes maksimal beskyttelse. Der dannes i stedet en hinde af olie eller sæbe i slidlagets overflade som beskytter træværket mod såvel spildte væsker som imod solfalming og slidspor fra nedtrådt støv. Når først denne hinde er slidt bort vil gulvet miste sine smuds og vand afvisende egenskaber samt sin UV beskyttelse. Og så går det hurtigt hen og bliver nusset og snusket i overfladen.

Derfor bør du tjekke gulvet før du går i gang med at renovere. Du bør nemlig få afslebet gulvet som noget af det første. Venter du til efter at du er begyndt at male risikerer du at slibestøvet sætter sig i den friske maling – og så kan du begynde forfra.

Du kan læse mere om afslibning af gulve, og få et godt tilbud på en professionel gulvslibning, på dbf-gulvservice.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *