Ordentlig beskæring kræver virkelig øvelse

Vi fremhæver sådan et eksempel med, at man skal lave beskæring af træer i Vordingborg.

Her tænker vi på, at man skal gøre det selv hjemme i ens mave, for hvis der var tale om offentlige træer i for eksempel en park, så har man nok et beskæringsfirma med erfaring og det rette værktøj til at tage sig af den opgave.

Man tror måske så også, at man da sagtens lige kan klare den beskæringsopgave selv derhjemme i Vordingborg, og det kan man måske også, hvis der er tale om en simpel opgave; men hvis opgaven bliver mere omfangsrig, så er det ikke sikkert, at man kan gøre godt nok.

Hvis der blot er tale om, at man skal have fjernet en enkel gren fra et træ, så er det relativt lige til. Er der tale om nogle grene på flere af hinanden stående træer, der skal kortes til, så er det også nogenlunde til at måle sig frem til, hvor man skal beskære dem henne.

Så er opgaven så blot at sørge for, at det også ser pænt ud bagefter ved, at de har samme længde efterfølgende, og det er den opgave, der kan blive svær.

Kommer opgaven så helt an på, at man skal skære træernes grene meget bestemt, så der kan vokse nye grene ud i andre retninger, så bliver opgaven særligt svær, specielt hvis grenene så igen skal tilpasses derefter i længde.

For hvis man kommer til at skære for meget af grenene af, så kan man jo ikke få den længde tilbage igen lige med det samme.

Nogle ender derfor med at skære for meget af for at få det til at passe sammen, og så har man pludseligt nogle alt for beskårede grene på ens træer, og det ser sjældent særligt pænt ud sammenlagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *