Find Kay Bojesen aben og andre dyr online

Hvis du leder efter gaver, som holder længe, og skaber glæde hos personer med en god design smag, kan du med fordel gå efter de kendte og elskede træfigurer fra den danske designer Kay Bojesens hånd.

Aben – den klassiske Kay Bojesen figur

Når man siger Kay Bojesen, tænker de fleste nok på den sjove, tykmavede abe, som svinger sig fra reoler, hylde systemer og lampe ledninger rundt omkring i de danske designer hjem. Oprindeligt er aben designet som tilbehør til knager. Meningen er, at aben skal kunne påmonteres en knage, således at både barnets og dets forælders tøj kan hænge på samme knage – derfor de buede hænder. Således kan barnet nå abens fødder, og selv hænge sin jakke derpå.

Aben har siden udfyldt rollen som praktisk foranstaltning, som legetøj, og som pynt i mange stuer rundt omkring. Aben er også gået hen og blevet et sandt ikon inden for dansk design – og med denne status er fulgt en vis udvikling. Hvor aben beholder sin grundlæggende form, fås den nu om stunder i flere forskellige størrelser og materialer.

Den originale Kay Bojesen abe er en forholdsvis lille model som måler 20,5 centimeter i højden. Denne abe er samtidig den mest solgte. Der ud over fås aben i mini, mellem og stor størrelse. Oprindeligt er Kay Bojesen aben fremstillet i lyst lima træ og mørkt, massivt teak træ. Siden er der kommet nye modeller til, som er produceret i ren eg og røget eg samt en abe i eg og ahorn. Til de særlige lejligheder kan du købe aben med studenterhue i forskellige farver, eller med nissehue ved juletid.

Find Kay Bojesen aben online

I den online butik Design Klassiker Shop finder du samtlige Kay Bojesen abe modeller på markedet. Du kan se det store udvalg af træfigurer fra Kay Bojesen på designklassikershop.dk