gulvafslibning på Fyn

Få et flot trægulv

Få et flot trægulv

advertorial

Med god gulvafslibning fra gulvkanonen og passende efterbehandling giver du boligen helt nyt liv. Hvordan gulvet kommer til at se ud, afhænger både af træsort og efterbehandling.

Den rette behandling af trægulvet kan være et billigt alternativ til at få lagt et helt nyt gulv. Men mange faktorer spiller ind på prisen på sådan en behandling. Først og fremmest er det gulvets størrelse, altså antallet af kvadrat meter, som skal slibes af, der afgør prisen. Men er gulvet i meget dårlig stand bliver det også dyrere at få det slebet af. Der kan både være spartelpletter, ridser eller andre problemer og lim fra et gulvtæppe, der gør det svært at slibe.

De fleste gulve af rimeligt træ kan uden problemer slibes. Du skal dog lige huske, at der bliver taget et lille stykke af gulvplankerne i tykkelsen for hver gang de bliver slebet. Man kan altså ikke slibe et gulv uendeligt mange gange.

gulvafslibning på Fyn

Sørg for at vælge den rette efterbehandling på det nyslebne gulv

Der er en hel række af muligheder for at behandle gulvet efter en afslibning. Skal gulvet se ud på en bestemt måde, og foretrækker du, at det ikke er for svært og krævende at vedligeholde og gøre rent? Den slags skal du sørge for at gøre dig klart. Du vælge en lakering, en ludbehandling eller måske en oliebehandling til gulvet, når det er slebet.

Vælger du at lakere gulvet – eventuelt gøre det flere gange – så opnår du et slidstærkt og holdbart resultat, der oven i købet er det nemmeste trægulv at holde. Du får et mere råt look ved at give gulvet olie. Det kan godt rengøres med klud og søbevand, men det gulv kræver mere pleje og skal også vedligeholdes mere end det lakerede gulv. Du skal nemlig opfriske det cirka hvert andet år hvor det skal have en gang oliepleje og genoliering.