Er gulvafslibning i Slagelse også en letslibning?

I denne artikel er det nødvendigt at udspecificere nogle fagtermer, når det kommer til det arbejde, som fagfolkene i gulvafslibningsfirmaer foretager, blandt andet når det gælder GulvKanonens arbejde i Slagelse.

Når man taler om gulvafslibning, kommer det nemlig i forskelligt omfang, der blandt andet tæller letslibning, en almindelig gulvafslibning og en gulvafhøvling.

Denne artikel vil især berøre forskellen på de to førstnævnte og komme ind på, hvor det ene er at foretrække frem for det andet.

Når man letsliber, så sliber man som udgangspunkt kun i den øverste overflade af gulvet, hvilket vil sige, at man laver en gulvafslibning på den efterbehandling, der med stor sandsynlighed er blevet foretaget ved sidste gulvbehandling af gulvet.

Ved en letslibning kommer man ikke i berøring med ridser og hakker i gulvet. Hvis man have bugt med disse skader, så skal man vælge en gulvafslibning.

Der kan nemlig opstå den misforståelse, at man bare vil have foretaget en gulvafslibning af den øverste overflade med tanke om, at så forsvinder alle skader, der er opstået gennem tiden på gulvet.

Problemet er imidlertid, at jo mere gulvet er blevet brugt, desto mere flere skader er der også afstedkommet, som der naturligvis sker på et gulv.

Så hvis man ønsker at komme længere i bund med de mere permanente skader, så skal man vælge en gulvafslibning, og hvis skaderne er rigtig slemme eller gamle, skal man måske ligefrem over i at vælge en gulvafhøvling.

En letslibning er tiltænkt de gulve, der i forvejen er pæne, måske er nylagte eller eventuelt for nyligt er blevet slebet ned i forvejen, hvor man blot ønsker en forskønnelse af det overfladiske udseende på den tidligere efterbehandling.

Derfor vil man i langt de fleste tilfælde anbefale, at man får foretaget en gulvafslibning fremfor en letslibning, hvis man gerne vil komme skaderne på trægulvet til livs.

Til slut slår vi således et slag for, at du bruger GulvKanonen til dette, om tjansen så er i Slagelse eller et andet sted i det danske land.