Derfor er en kanin et godt valg for dit barn

De fleste børn elsker dyr. Det er også meget normalt, at børn på tidspunkt gerne kunne tænke sig et kæledyr. Som regel er de fleste børn forelsket i tanken om en hund, da man kan lave en masse sammen og det er et rigtig familiedyr. Der følger oftest et stort ansvar med, når man vælger at anskaffe sig en hund, hvorfor det ikke er noget man bør overlade til sit barn.

Det kan derfor være ideelt at starte med en gnaver som kæledyr for dit barn. Der er meget at lære i at have et kæledyr, da der både er et ansvar at leve op til, og derudover lærer barnet at vise omsorg for andre. En gnaver kan f.eks. være en kanin, hamster, dværghamster, marsvin, ørkenrotte eller et jordegern.

De er generelt lettere at passe både for dig og dit barn, da det ikke kræver at man går tur med dem 3 gange om dagen og en masse træning, som man typisk skal gøre med en hund. Derudover er et gnaver lettere at håndtere og holde for et barn på grund af størrelsen.

Alt hvad du skal vide om en kanin som kæledyr

En kanin er utrolig sød og let at have med at gøre. Du kan enten gå tur med en kanin i snor eller vælge et godt kaninbur til kaninen. En kanin har utrolig meget personlighed og har også brug for meget plads til at bruge sin energi. Hvis I derfor vælger en kanin som kæledyr til jeres barn, så anbefaler vi at I holder den som var det en kat, hvor de frit kan bevæge sig rundt og hvor der er en fast vandskål og bakke til at komme på toilet.

Hvis du vil vide mere om at passe en kanin eller generelt om gnavere, kan du med fordel læse mere her hos Yul.dk.